Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-sajtos-kolbászos palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db sós palacsinta
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1 kis doboz tejföl
  • 20 dkg trappista sajt (bármilyen jó, akár többféle is lehet)
  • kevés főzőtejszín
  • só
  • bors
  • olaj

A palacsintához

  • 1 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 1 késhegynyi só
  • 1 teáskanál olaj

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

A palacsintatészta:

A hozzávalókat simára keverjük, akkor jó, ha tejszín sűrűségű. Keverés után legalább fél órát pihentetjük.

Sütés előtt 1 tk olajat keverünk a tésztába, ez segít, hogy ne ragadjon le, és ne kelljen minden palacsinta előtt olajozni a serpenyőt.

Végül felforrósítjuk a serpenyőt, kevés olajat öntünk bele úgy, hogy egyenletesen szétterüljön a serpenyőben, majd 1 merőkanálnyi tésztát öntünk bele, amivel ugyanígy járunk el. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Az első oldalt hosszabb, a másik oldalt kicsit rövidebb ideig sütjük.

A töltelék:

Az apróra vágott hagymát a forró olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a vékony szeletekre vágott gombát, azt is lepirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott kolbászt, paprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól átpirítjuk.Óvatosan bánjuk a sóval, mert a sajtok és a kolbász is sós!

A kockára vágott sajtokat hozzáadjuk, kevés tejszínnel felöntjük, és épp csak összerotyogtatjuk. Kb. a sajtok felét használjuk fel.

A kapott mártással megtöltjük a palacsintákat, összehajtogatjuk, lerakosgatjuk egy kikent tepsibe, ráöntjük a tejfölt, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és piros-ropogósra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/gombas-sajtos-kolbaszos-palacsinta/