Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Gombás-tojásos-húsos raguval töltött rántott palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Palacsinta: 20 dkg liszt 2 tojás 0,5 liter tej só 0,5 dl olaj Ragu: 25 dkg darált hús 20 dkg szeletelt gomba 1 fej vöröshagyma 1 zöldpaprika 1 paradicsom 3-4 evőkanál étolaj kevés mustár bors só őrölt paprika kevés chilli szósz 1 db egész kemény tojás petrezselyemzöld Remulád mártás: 1 dl tejföl 2 ek […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Aster
Beküldte: 2015.08.29.

Elkészítése

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 0,5 liter tej
  • 0,5 dl olaj

Ragu:

  • 25 dkg darált hús
  • 20 dkg szeletelt gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 3-4 evőkanál étolaj
  • kevés mustár
  • bors
  • őrölt paprika
  • kevés chilli szósz
  • 1 db egész kemény tojás
  • petrezselyemzöld

Remulád mártás:

  • 1 dl tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk édes mustár
  • 1 kis marék snidling
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 csemege uborka
  • bors


Elkészítése:

A palacsinta elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük.

A ragu elkészítése:

A kis kockákra vágott vöröshagymát az étolajon, kissé megsózva, fedő alatt puhára párolom.

Ekkor hozzáadom a felszeletelt zöldpaprikát és a héjától megszabadított, felszeletelt paradicsomot.

Kicsit együtt párolom őket, majd hozzáadom a darált húst, sózom borsozom és fehéredésig pirítom. Ekkor ízlés szerint chilli szószt adok hozzá és egy kevés őrölt piros paprikát. Rádobom a felszeletelt gombát, azzal tovább párolom.

Az kevés levet enged, éppen csak, hogy meg tudjon puhulni a hússal együtt. Ekkor teszek bele egy evőkanálnyi édeskés mustárt, majd a megtisztított és villával összenyomkodott tojást. Leveszem a tűzről és bőven megszórom petrezselyemzölddel.

Amikor a ragu kihűlt, megtöltöm a palacsintákat, amiket négyszög alakúra hajtok. Szokásos módon panírozom és közepesen forró olajban kisütöm.

A remulád mártás elkészítése:

A mártáshoz a mustárt, a majonézt és a tejfölt jól összekevertem. Picit sóztam, borsoztam.

Az uborkát lereszeltem, a kapribogyót összevagdostam. Összeaprítottam a snidlinget is és a mártáshoz kevertem.

Hűtőszekrényben egy fél napig érleltem, hogy az ízek jól összeérjenek.

[box style=”info”]A töltött palacsinta receptje 4 főre, a Remulád mártásé 2 főre van megadva![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Aster
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is