Elkészítése
Palacsinta
A lisztet, tojásokat, olajat, cukrot, sót, tejet és szódavizet csomómentesre keverjük, majd fél órát pihenni hagyjuk. Vékonyan olajozott palacsintasütőben 14 darab palacsintát sütünk.
Diótöltelék
A tejet a cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a darált diót, a mazsolát és a rumot.
Csokoládéöntet
A tojássárgákat és a lisztet simára keverjük 1 dl tejjel. A maradék tejet felforrósítjuk a kakaóporral és az apróra tört csokoládéval. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keveréket, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Nem szabad felforralni, hogy a tojás ne csapódjon ki. Végül rummal ízesítjük.
Összeállítás
A palacsintákat megtöltjük a diós töltelékkel, félbehajtjuk, majd negyedekbe hajtva tálra tesszük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Feltekerve is tálalhatjuk. Forró csokoládéöntettel leöntjük, és porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp
A csokoládéöntethez adhatunk kevés tejszínt, így még selymesebb lesz. A diós töltelékbe pedig apróra vágott kandírozott narancshéjat is keverhetünk, ami különleges ízt ad a desszertnek.


