Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gundel palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A palacsinta tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz

A diótöltelékhez

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál mazsola
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál rum

A csokoládéöntethez

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dkg liszt
  • 1 evőkanál rum

A tálaláshoz

  • porcukor

Elkészítése

Palacsinta

A lisztet, tojásokat, olajat, cukrot, sót, tejet és szódavizet csomómentesre keverjük, majd fél órát pihenni hagyjuk. Vékonyan olajozott palacsintasütőben 14 darab palacsintát sütünk.

Diótöltelék

A tejet a cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a darált diót, a mazsolát és a rumot.

Csokoládéöntet

A tojássárgákat és a lisztet simára keverjük 1 dl tejjel. A maradék tejet felforrósítjuk a kakaóporral és az apróra tört csokoládéval. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keveréket, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Nem szabad felforralni, hogy a tojás ne csapódjon ki. Végül rummal ízesítjük.

Összeállítás

A palacsintákat megtöltjük a diós töltelékkel, félbehajtjuk, majd negyedekbe hajtva tálra tesszük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Feltekerve is tálalhatjuk. Forró csokoládéöntettel leöntjük, és porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp

A csokoládéöntethez adhatunk kevés tejszínt, így még selymesebb lesz. A diós töltelékbe pedig apróra vágott kandírozott narancshéjat is keverhetünk, ami különleges ízt ad a desszertnek.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/gundel-palacsinta-2/