Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gundel palacsintatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsinta

  • 25 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 4 dl tej (kb)

Töltelék

  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1 db narancs vagy citrom reszelt héja
  • 3 dkg mazsola
  • 2 dl tejszín

Csokoládéöntet

  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál rum
  • diónyi vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítése

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd 30 percig hűtőben pihentetjük.

Azután vékonyan kiolajozott, közepes méretű palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.

A töltelékhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a diót és összefőzzük. Ízesítjük rumban ázott mazsolával, narancshéjjal/citromhéjjal és rummal.

Az öntethez a tejszínt a cukrokkal felforrósítjuk, hozzátördeljük a csokoládét és simára keverjük, azután ízesítjük rummal és belekeverjük a vajat.

Egy palacsintát megkenünk 1 ek diós krémmel, megcsurgatjuk az öntettel és ráfektetünk egy másik palacsintát. Ezt addig rétegezzük amíg el nem fogy a diós krém.

A tetejére rácsorgatjuk a megmaradt csokoládéöntetet és dióval, mazsolával megszórva díszítjük. 1-2 óra hűtés után szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/gundel-palacsintatorta/