Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 3 dl szódavíz
  • 3-4 dl tej
  • 3 db tojássárgája

Töltelék

  • 10 dkg darált dió
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 3 evőkanál  baracklekvár
  • 2 dkg vaj (a tál kikenéséhez )
  • 3 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítése

A palacsinta hozzávalóit alaposan összekeverjük, de csak a tojások sárgáját használjuk fel, mivel a fehérje a töltelékhez kell. A palacsintákat megsütjük, majd üresen feltekerjük és vékony szeletekre vágjuk.

Egy jénai tálat vékonyan kikenünk vajjal, és a felszeletelt palacsintát belehelyezzük. A palacsintametéltre szórjuk a darált diót és a mazsolát.

A tojásfehérjéket gőz felett a lekvárral és cukorral kemény habbá verjük, majd ezt a habot a diós réteg tetejére tesszük. Nem túl forró sütőben addig sütjük, amíg a hab teteje enyhén megpirul és színes lesz.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/habos-palacsinta/