Elkészítése
A palacsinta hozzávalóit egy keverőtálba mérjük és kézi habverővel alaposan összekeverjük. A palacsintasütőbe az első palacsinta sütése előtt egy evőkanálnyi olajat hevítünk. Ha sok, akkor a felesleget egy bögrébe leöntjük. Süssük ki a palacsintákat. Ebből a mennyiségből kb 8-10 db palacsinta lesz, nagyságától, vékonyságától függően.
A zöld paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk. A paradicsomot meghámozzuk és negyedeljük. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk és a zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a darált húst és erős tűzön kissé megpirítjuk.
Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöld paprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc). Ha szükséges kevés vizet adunk hozzá, azaz pörköltet készítünk. A szaftot egy kisebb edénybe leöntjük, hozzáadjuk a tejfölt (rizstejszínt) összeforraljuk, majd félretesszük.
A palacsinták közepére evőkanálnyi darál húsos tölteléket teszünk, majd batyuszerűre hajtjuk konyhai kötöző zsineggel a szájánál összekötjük. Így járunk el a többi palacsintával is. Tepsibe sorakoztatjuk a batyukat a beforralt szaftot alá öntjük és forró sütőben kb 10 perc alatt átforrósítjuk. Azonnal forrón tálaljuk!









