Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hortobágyi húsos batyu gluténmentesen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 18 dkg mimen palacsintapor
  • 4,5 dl folyadék (kb, csak vízzel is tökéletesen működőképes)
  • 2 evőkanál zsiradék
  • 40 dkg csirkemellfilé darálva ( vagy sertés darált hús)
  • 1 darab zöld paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 kávéskanál Erős Pista
  • só
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 3 dl tejföl vagy rizstejszín

Elkészítése

A palacsinta hozzávalóit egy keverőtálba mérjük és kézi habverővel alaposan összekeverjük. A palacsintasütőbe az első palacsinta sütése előtt egy evőkanálnyi olajat hevítünk. Ha sok, akkor a felesleget egy bögrébe leöntjük. Süssük ki a palacsintákat. Ebből a mennyiségből kb 8-10 db palacsinta lesz, nagyságától, vékonyságától függően.

A zöld paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk. A paradicsomot meghámozzuk és negyedeljük. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk és a zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a darált húst és erős tűzön kissé megpirítjuk.

Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöld paprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc). Ha szükséges kevés vizet adunk hozzá, azaz pörköltet készítünk. A szaftot egy kisebb edénybe leöntjük, hozzáadjuk a tejfölt (rizstejszínt) összeforraljuk, majd félretesszük.

A palacsinták közepére evőkanálnyi darál húsos tölteléket teszünk, majd batyuszerűre hajtjuk konyhai kötöző zsineggel a szájánál összekötjük. Így járunk el a többi palacsintával is. Tepsibe sorakoztatjuk a batyukat a beforralt szaftot alá öntjük és forró sütőben kb 10 perc alatt átforrósítjuk. Azonnal forrón tálaljuk!

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/hortobagyi-husos-batyu-glutenmentesen/