Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Hortobágyi húsos palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymát finomra vágjuk, és kevés olajban üvegesre pároljuk. A sertéscombot éles késsel egészen apró darabokra vágjuk. A párolt hagymát levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a húst. Ízlés szerint delikáttal, sóval és borssal fűszerezzük. Amikor a hús kicsit megpirult, kevés vízzel felöntjük, és puhára főzzük, gyakorlatilag pörköltet készítünk. Amikor a pörkölt elkészült, leszűrjük, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szabone Kortvelyessy Eva
Beküldte: 2013.02.19.

Hozzávalók

A panírozáshoz

Elkészítése

A hagymát finomra vágjuk, és kevés olajban üvegesre pároljuk. A sertéscombot éles késsel egészen apró darabokra vágjuk. A párolt hagymát levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a húst. Ízlés szerint delikáttal, sóval és borssal fűszerezzük. Amikor a hús kicsit megpirult, kevés vízzel felöntjük, és puhára főzzük, gyakorlatilag pörköltet készítünk.

Amikor a pörkölt elkészült, leszűrjük, és a levét félretesszük. A húst egyenként a palacsintákba töltjük, a széleit gondosan felhajtjuk, hogy a töltelék ne essen ki. A megtöltött palacsintákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

A félretett pörköltszaftot visszahelyezzük a tűzre, és forralni kezdjük. A tejfölt egy kevés liszttel csomómentesre keverjük, majd a szafthoz adjuk, folyamatosan keverve besűrítjük. Addig főzzük, amíg eléri a kívánt sűrűséget.

Tálaláskor a palacsintákat tányérra helyezzük, és meglocsoljuk a sűrű tejfölös szósszal. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Szabone Kortvelyessy Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is