Elkészítése
A hagymát finomra vágjuk, és kevés olajban üvegesre pároljuk. A sertéscombot éles késsel egészen apró darabokra vágjuk. A párolt hagymát levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a húst. Ízlés szerint delikáttal, sóval és borssal fűszerezzük. Amikor a hús kicsit megpirult, kevés vízzel felöntjük, és puhára főzzük, gyakorlatilag pörköltet készítünk.
Amikor a pörkölt elkészült, leszűrjük, és a levét félretesszük. A húst egyenként a palacsintákba töltjük, a széleit gondosan felhajtjuk, hogy a töltelék ne essen ki. A megtöltött palacsintákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
A félretett pörköltszaftot visszahelyezzük a tűzre, és forralni kezdjük. A tejfölt egy kevés liszttel csomómentesre keverjük, majd a szafthoz adjuk, folyamatosan keverve besűrítjük. Addig főzzük, amíg eléri a kívánt sűrűséget.
Tálaláskor a palacsintákat tányérra helyezzük, és meglocsoljuk a sűrű tejfölös szósszal. Jó étvágyat kívánunk!
