Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hortobágyi húsos palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Töltelék:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • chili

Palacsinta:

  • 15 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl szóda
  • 3 dl tej
  • csipet só

Panírozás:

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • só

Elkészítése

A hagymát, paprikát és a paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát zúzzuk.

Kevés olajon elkezdjük pirítani a feldarabolt hagymát, paprikát, paradicsomot és a fokhagymát, majd meghintjük pirospaprikával, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és chili pelyhet szórunk rá.

Pároljuk, majd felengedjük kevés vízzel, majd szaftosra főzzük.

Közben kikeverjük a palacsintatésztát és olajos serpenyőben kisütjük.

A pörkölt alapot leszűrjük, ez lesz a szósz a palacsintához.

A kisütött palacsintákat megtöltjük a kihűlt pörkölt alappal, majd a két oldalát felhajtjuk és feltekerjük.

A kész palacsintákat a szokásos módon bepanírozzuk (a lisztbe sót és borsot keverünk), majd forró olajban kisütjük.

Tálaláskor rálocsolhatjuk a pörkölt levét, amihez kevés tejfölt (kb 1 tk) is keverhetünk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/hortobagyi-husos-palacsinta-10/