Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Hortobágyi húsos palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltelékhez pörköltet készítünk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott paprikát és a negyedelt paradicsomot. Sóval és borssal ízesítjük, majd addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. A tűzről lehúzva hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.05.17.

Hozzávalók a palacsinta tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

A töltelékhez pörköltet készítünk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott paprikát és a negyedelt paradicsomot. Sóval és borssal ízesítjük, majd addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik.

A tűzről lehúzva hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön puhára főzzük. Ügyeljünk rá, hogy bőséges szaftja maradjon.

Közben elkészítjük a palacsintákat. A lisztet, szódavizet, tejet, tojást és sót csomómentesre keverjük, majd a masszából vékony, sós palacsintákat sütünk. Körülbelül 12 darabra lesz szükség.

Amikor a pörkölt elkészült, a húst szűrőlapáttal kiszedjük, a szaftot tejföllel elkeverjük, és összeforraljuk. Ha a szaft túl híg, a tejfölhöz kevés lisztet keverhetünk, mielőtt hozzáadjuk. A húst annyi szafttal keverjük össze, hogy kenhető állagú legyen.

A húsmasszát a palacsintákba töltjük. A tölteléket a palacsinták közepére helyezzük, a szembelevő két oldalát behajtjuk, majd szorosan feltekerjük.

A töltött palacsintákat hőálló tálba sorakoztatjuk. A megmaradt szaftot ráöntjük, és fogyasztás előtt a sütőben összeforrósítjuk. Ha a szaftot külön szeretnénk tálalni, csak tálaláskor öntsük a palacsintákra, hogy ne szívják fel teljesen.

Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is