Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hortobágyi húsos palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a palacsinta tésztához

  • liszt
  • szódavíz
  • kevés tej
  • 1 db tojás
  • só

A töltelékhez

  • 50 dkg darálthús (csikehúsból készítettem)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 400 g tejföl (400 gr-osat használtam)
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • bors

Elkészítése

A töltelékhez pörköltet készítünk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott paprikát és a negyedelt paradicsomot. Sóval és borssal ízesítjük, majd addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik.

A tűzről lehúzva hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön puhára főzzük. Ügyeljünk rá, hogy bőséges szaftja maradjon.

Közben elkészítjük a palacsintákat. A lisztet, szódavizet, tejet, tojást és sót csomómentesre keverjük, majd a masszából vékony, sós palacsintákat sütünk. Körülbelül 12 darabra lesz szükség.

Amikor a pörkölt elkészült, a húst szűrőlapáttal kiszedjük, a szaftot tejföllel elkeverjük, és összeforraljuk. Ha a szaft túl híg, a tejfölhöz kevés lisztet keverhetünk, mielőtt hozzáadjuk. A húst annyi szafttal keverjük össze, hogy kenhető állagú legyen.

A húsmasszát a palacsintákba töltjük. A tölteléket a palacsinták közepére helyezzük, a szembelevő két oldalát behajtjuk, majd szorosan feltekerjük.

A töltött palacsintákat hőálló tálba sorakoztatjuk. A megmaradt szaftot ráöntjük, és fogyasztás előtt a sütőben összeforrósítjuk. Ha a szaftot külön szeretnénk tálalni, csak tálaláskor öntsük a palacsintákra, hogy ne szívják fel teljesen.

Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/hortobagyi-husos-palacsinta-2/