A töltelékhez pörköltet készítünk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott paprikát és a negyedelt paradicsomot. Sóval és borssal ízesítjük, majd addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik.
A tűzről lehúzva hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön puhára főzzük. Ügyeljünk rá, hogy bőséges szaftja maradjon.
Közben elkészítjük a palacsintákat. A lisztet, szódavizet, tejet, tojást és sót csomómentesre keverjük, majd a masszából vékony, sós palacsintákat sütünk. Körülbelül 12 darabra lesz szükség.
Amikor a pörkölt elkészült, a húst szűrőlapáttal kiszedjük, a szaftot tejföllel elkeverjük, és összeforraljuk. Ha a szaft túl híg, a tejfölhöz kevés lisztet keverhetünk, mielőtt hozzáadjuk. A húst annyi szafttal keverjük össze, hogy kenhető állagú legyen.
A húsmasszát a palacsintákba töltjük. A tölteléket a palacsinták közepére helyezzük, a szembelevő két oldalát behajtjuk, majd szorosan feltekerjük.
A töltött palacsintákat hőálló tálba sorakoztatjuk. A megmaradt szaftot ráöntjük, és fogyasztás előtt a sütőben összeforrósítjuk. Ha a szaftot külön szeretnénk tálalni, csak tálaláskor öntsük a palacsintákra, hogy ne szívják fel teljesen.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.