Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Hortobágyi húsos palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hortobágyi húsos palacsinta igazi magyar klasszikus, amely a palacsinta és a pörkölt párosításával készül. Tartalmas és szaftos fogás, amely főételként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
anikò varga
Beküldte: 2013.08.21.

Palacsintához

Pörkölthöz

Sűrítéshez

Elkészítése

Palacsinta készítése

A lisztet a tojással, sóval, tejjel és szódavízzel csomómentesre keverjük, majd 15 percet pihentetjük. Kevés olajjal kikent, felforrósított serpenyőben kissé vastagabb palacsintákat sütünk belőle. A kész palacsintákat letakarva melegen tartjuk.

Pörkölt alap

Egy kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, majd belenyomjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát, végül felöntjük a húsleves alaplével. Lassú tűzön puhára pároljuk, ügyelve, hogy bőséges szaft maradjon alatta.

Összeállítás

A megpuhult húst szűrőkanállal a palacsinták közepére adagoljuk, majd feltekerjük őket. Egy lábasban visszamaradt szaftot egy kevés liszttel besűrítjük, majd belekeverjük a tejfölt. A palacsintatekercseket tálaláskor ezzel a szósszal bőven meglocsoljuk.

Tipp

A hortobágyi palacsinta ízét tovább fokozhatjuk, ha tálalás előtt a palacsintákat egy hőálló tálban leöntjük a szósszal, és pár percre a sütőbe tesszük, hogy átmelegedjenek és kissé összesüljenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is