Elkészítése
Palacsinta készítése
A lisztet a tojással, sóval, tejjel és szódavízzel csomómentesre keverjük, majd 15 percet pihentetjük. Kevés olajjal kikent, felforrósított serpenyőben kissé vastagabb palacsintákat sütünk belőle. A kész palacsintákat letakarva melegen tartjuk.
Pörkölt alap
Egy kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, majd belenyomjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát, végül felöntjük a húsleves alaplével. Lassú tűzön puhára pároljuk, ügyelve, hogy bőséges szaft maradjon alatta.
Összeállítás
A megpuhult húst szűrőkanállal a palacsinták közepére adagoljuk, majd feltekerjük őket. Egy lábasban visszamaradt szaftot egy kevés liszttel besűrítjük, majd belekeverjük a tejfölt. A palacsintatekercseket tálaláskor ezzel a szósszal bőven meglocsoljuk.
Tipp
A hortobágyi palacsinta ízét tovább fokozhatjuk, ha tálalás előtt a palacsintákat egy hőálló tálban leöntjük a szósszal, és pár percre a sütőbe tesszük, hogy átmelegedjenek és kissé összesüljenek.

