Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hortobágyi húsos palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsintához

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • 3 dl szódavíz
  • olaj (a sütéshez )

Pörkölthöz

  • 50 dkg darált hús (pulyka)
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 dl húsleves alaplé

Sűrítéshez

  • 1 teáskanál liszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítése

Palacsinta készítése

A lisztet a tojással, sóval, tejjel és szódavízzel csomómentesre keverjük, majd 15 percet pihentetjük. Kevés olajjal kikent, felforrósított serpenyőben kissé vastagabb palacsintákat sütünk belőle. A kész palacsintákat letakarva melegen tartjuk.

Pörkölt alap

Egy kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, majd belenyomjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát, végül felöntjük a húsleves alaplével. Lassú tűzön puhára pároljuk, ügyelve, hogy bőséges szaft maradjon alatta.

Összeállítás

A megpuhult húst szűrőkanállal a palacsinták közepére adagoljuk, majd feltekerjük őket. Egy lábasban visszamaradt szaftot egy kevés liszttel besűrítjük, majd belekeverjük a tejfölt. A palacsintatekercseket tálaláskor ezzel a szósszal bőven meglocsoljuk.

Tipp

A hortobágyi palacsinta ízét tovább fokozhatjuk, ha tálalás előtt a palacsintákat egy hőálló tálban leöntjük a szósszal, és pár percre a sütőbe tesszük, hogy átmelegedjenek és kissé összesüljenek.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/hortobagyi-husos-palacsinta-3/