Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hortobágyi húsos palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 db sós palacsinta
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • só
  • bors
  • delikát

A panírozáshoz

  • liszt
  • 5 db tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

A hagymát finomra vágjuk, és kevés olajban üvegesre pároljuk. A sertéscombot éles késsel egészen apró darabokra vágjuk. A párolt hagymát levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a húst. Ízlés szerint delikáttal, sóval és borssal fűszerezzük. Amikor a hús kicsit megpirult, kevés vízzel felöntjük, és puhára főzzük, gyakorlatilag pörköltet készítünk.

Amikor a pörkölt elkészült, leszűrjük, és a levét félretesszük. A húst egyenként a palacsintákba töltjük, a széleit gondosan felhajtjuk, hogy a töltelék ne essen ki. A megtöltött palacsintákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

A félretett pörköltszaftot visszahelyezzük a tűzre, és forralni kezdjük. A tejfölt egy kevés liszttel csomómentesre keverjük, majd a szafthoz adjuk, folyamatosan keverve besűrítjük. Addig főzzük, amíg eléri a kívánt sűrűséget.

Tálaláskor a palacsintákat tányérra helyezzük, és meglocsoljuk a sűrű tejfölös szósszal. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/hortobagyi-husos-palacsinta/