Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hortobágyi palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A paprikás csirkéhez:

  • 700 g csirkemell darálva
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 650 ml víz
  • 3 teáskanál fűszerpaprika
  • só
  • bors

A habaráshoz:

  • 175 ml tejföl
  • 50 g búzaliszt

A befejezéshez:

  • 8 palacsinta


Elkészítése:

A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpárolom. Ráteszek 1 kávéskanál fűszerpaprikát, a darált húst, az apróra vágott zöldpaprikát a felcikkezett paradicsomot. Sózom, borsozom és kevés őrölt köményt szórok rá. Felöntöm annyi vízzel, hogy jó sok leve legyen. Ez lesz a mártásom alapja. 20 perc alatt készre főzöm.

Közben elkészítem a palacsinta tésztát a szokásos módon, csak cukor nélkül. Kicsit sűrűbb masszát keverek. Teflon palacsintasütőben kisütök kb 6-8 palacsintát / az én sütöm 32 cm-es/.

Ha kész a töltelék, lyukas kanállal kiszedem a levéből. A tejfölben elkeverem a lisztet és kevés tejet. A hús levére öntöm és állandó keverés mellet besűrűsítem.

A palacsintákat egyenként megtöltöm a darált húsos masszával, háromba hajtom és egy tepsibe teszem. Megszórom a tetejét reszelt sajttal és rápirítom sütőben. A mártással tálalom.
Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/hortobagyi-palacsinta-4/