Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Hortobágyi palacsintatorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Palacsintához: fél liter szódavíz csipet só 5 dkg vaj 12,5 dkg (rizs)liszt (2 dkg gluténpótló) 2,5 dkg tojáspótló vagy 1 tojás A töltelékhez: 400 g csirkemell filé 1 zöldpaprika 1 paradicsom 1 nagy fej vöröshagyma 50 g füstölt szalonna 1 kk Erős Pista só 3 dl tejföl A tálaláshoz: tejföl reszelt sajt Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
scarlett69
Beküldte: 2017.11.13.

Elkészítése

Hozzávalók:
Palacsintához:

  • fél liter szódavíz
  • csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 12,5 dkg (rizs)liszt
  • (2 dkg gluténpótló)
  • 2,5 dkg tojáspótló vagy 1 tojás

A töltelékhez:

  • 400 g csirkemell filé
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 50 g füstölt szalonna
  • 1 kk Erős Pista
  • 3 dl tejföl

A tálaláshoz:

  • tejföl
  • reszelt sajt


Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból kézi habverővel, csomómentes tésztát keverünk. A palacsinta sütőt előmelegítjük és kevés kókuszzsírral kikenjük, elég csak az első palacsinta előtt zsírozni a serpenyőt.

A rizsliszt hajlamos leülni a tál aljába, ezért minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes átkeverni a masszát. Nem érdemes pirosra sütni a palacsintákat, mert akkor kiszáradnak.

Egyesével kisütjük a palcsintákat.

A húst leöblítjük, felkockázzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.

A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc), azaz pörköltet készítünk.

Kiszedjük a húst a levéből, késes aprítóban pépesre daráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.

Megkenjük vele a palacsintákat és tortaszerűen összerakjuk, a tetejére tejfölt kenünk és reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A sütőből kivéve érdemes 10 percet pihentetni, ezt követően szépen szeletelhető. 6 “rendes”, nagy szelet lett belőle!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
scarlett69
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is