Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0.5 kg finomliszt
  • 1 liter tej
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • olaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • 0.5 kg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • delikát
  • őrölt pirospaprika

Panírozáshoz

  • zsemlemorzsa
  • finomliszt
  • tojás
Húsos palacsinta kép

Elkészítése

Elkészítjük a palacsinta tésztát: a lisztet, tejet, sót, cukrot, olajat és a két tojást simára keverjük, majd palacsintákat sütünk belőle. Nem baj, ha kicsit vastagabbak lesznek.

Közben a darált húsból pörköltet készítünk, és amikor elkészült, leöntjük a levét, hogy a hús száraz maradjon.

Ezután egyenként megtöltjük a palacsintákat kb. egy evőkanálnyi hússal, majd felgöngyöljük, mint a töltött káposztát, és a két végét behajtjuk, hogy ne essen szét.

A megtöltött palacsintákat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül forró olajban aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/husos-palacsinta-2/