Elkészítése
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, hozzáadjuk a vizet és a darált pirospaprikát. Közepes lángon, kevergetve 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt paprikát. Újabb 5 perc után beletesszük a felszeletelt paradicsomot, és kis lángon 10 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Közben elkészítjük a palacsintákat a lisztből, sóból, tojásból és ásványvízből. Körülbelül 12 palacsinta kell ahhoz, hogy az összes tölteléket felhasználjuk. Kivajazunk egy közepes tepsit, és az aljára egy kevés szaftot teszünk.
A palacsintákat megtöltjük a húsos keverékkel, majd egymás mellé helyezzük őket a tepsiben. A palacsinták tetejét megkenjük tejföllel, majd reszelt sajttal szórjuk meg.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük, és 30-35 perc alatt megsütjük a töltött palacsintákat.
Jó étvágyat!

