Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 0,5 kg darált hús
  • őrölt pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 dl víz
  • bors
  • finomliszt
  • ásványvíz
  • 1 db tojás
  • 1 nagy pohár tejföl
  • sajt

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, hozzáadjuk a vizet és a darált pirospaprikát. Közepes lángon, kevergetve 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt paprikát. Újabb 5 perc után beletesszük a felszeletelt paradicsomot, és kis lángon 10 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Közben elkészítjük a palacsintákat a lisztből, sóból, tojásból és ásványvízből. Körülbelül 12 palacsinta kell ahhoz, hogy az összes tölteléket felhasználjuk. Kivajazunk egy közepes tepsit, és az aljára egy kevés szaftot teszünk.

A palacsintákat megtöltjük a húsos keverékkel, majd egymás mellé helyezzük őket a tepsiben. A palacsinták tetejét megkenjük tejföllel, majd reszelt sajttal szórjuk meg.

A sütőt 190 fokra előmelegítjük, és 30-35 perc alatt megsütjük a töltött palacsintákat.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/husos-palacsinta-3/