Elkészítése
Először megsütjük a palacsintákat. A vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a szalonnát pedig apró kockákra daraboljuk.
A töltelékhez:
Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, amit sózunk, borsozunk és lepirítunk. Megszórjuk pirospaprikával, majd fél deci vizet öntünk rá, és 10 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejfölt. Hagyjuk hűlni.
A mártáshoz:
Kiolvasztjuk a szalonnát, megdinszteljük rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Amikor a gomba levet engedett, megszórjuk pirospaprikával, és 10-15 percig pároljuk. Végül a liszttel elkevert tejfölt hozzáadva besűrítjük. Amint felforr, levesszük a tűzről.
A palacsinták közepére tölteléket teszünk, a négy szélét behajtjuk, bepanírozzuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. A kész palacsintákat a gombás mártással tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
