Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos palacsinta rántva gombamártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A palacsintához

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz

A töltelékhez

  • 40 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • étolaj
  • 3 evőkanál tejföl

A mártáshoz

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg gomba
  • só
  • bors
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

A panírozáshoz

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

Először megsütjük a palacsintákat. A vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a szalonnát pedig apró kockákra daraboljuk.

A töltelékhez:

Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, amit sózunk, borsozunk és lepirítunk. Megszórjuk pirospaprikával, majd fél deci vizet öntünk rá, és 10 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejfölt. Hagyjuk hűlni.

A mártáshoz:

Kiolvasztjuk a szalonnát, megdinszteljük rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Amikor a gomba levet engedett, megszórjuk pirospaprikával, és 10-15 percig pároljuk. Végül a liszttel elkevert tejfölt hozzáadva besűrítjük. Amint felforr, levesszük a tűzről.

A palacsinták közepére tölteléket teszünk, a négy szélét behajtjuk, bepanírozzuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. A kész palacsintákat a gombás mártással tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/husos-palacsinta-rantva-gombamartassal/