Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Ibolyás palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 16 db-hoz: 10 dkg liszt 1 nagy tojás 2 tk cukor 0,5 csomag sütőpor csipet só pár csepp citromlé 1 ek olaj 8 dkg tejföl 1 dl tej 2-3 csokornyi ibolya Sütéshez: kb. 2 ek olaj Elkészítése: Az ibolya fejét csipkedjük le és egy szűrőbe téve folyó víz alatt mossuk át. Csepegtessük jól le, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2016.04.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

16 db-hoz:

  • 10 dkg liszt
  • 1 nagy tojás
  • 2 tk cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só
  • pár csepp citromlé
  • 1 ek olaj
  • 8 dkg tejföl
  • 1 dl tej
  • 2-3 csokornyi ibolya

Sütéshez:

  • kb. 2 ek olaj


Elkészítése:

Az ibolya fejét csipkedjük le és egy szűrőbe téve folyó víz alatt mossuk át. Csepegtessük jól le, majd papírtörlőre terítsük szét, hogy az összes nedvességet felitassuk.

A tojást a cukorral keverjük el, adjuk hozzá a citromlevet, a csipet sót, a tejfölt és a tejet. Keverjük ki, majd szitáljuk hozzá a lisztet, végül pedig keverjük bele az olajat is.

A palacsintasütőt kenjük ki olajjal és kanalazzunk bele kisebb adagokat a tésztából. Szórjuk meg ibolyával. Ha megsült a palacsinta alja, fordítsuk át és süssük meg a másik oldalát is.

Ibolyás oldallal felfelé, porcukorral meghintve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is