Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ibolyás palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

16 db-hoz:

  • 10 dkg liszt
  • 1 nagy tojás
  • 2 tk cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só
  • pár csepp citromlé
  • 1 ek olaj
  • 8 dkg tejföl
  • 1 dl tej
  • 2-3 csokornyi ibolya

Sütéshez:

  • kb. 2 ek olaj


Elkészítése:

Az ibolya fejét csipkedjük le és egy szűrőbe téve folyó víz alatt mossuk át. Csepegtessük jól le, majd papírtörlőre terítsük szét, hogy az összes nedvességet felitassuk.

A tojást a cukorral keverjük el, adjuk hozzá a citromlevet, a csipet sót, a tejfölt és a tejet. Keverjük ki, majd szitáljuk hozzá a lisztet, végül pedig keverjük bele az olajat is.

A palacsintasütőt kenjük ki olajjal és kanalazzunk bele kisebb adagokat a tésztából. Szórjuk meg ibolyával. Ha megsült a palacsinta alja, fordítsuk át és süssük meg a másik oldalát is.

Ibolyás oldallal felfelé, porcukorral meghintve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/ibolyas-palacsinta/