Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Japán palacsinta (dorayaki) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 28 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál méz
  • kevés víz
  • kevés olaj

Elkészítése

A vízben feloldjuk a szódabikarbónát.

A tojásokat a cukorral kihabosítjuk (fehéredésig keverjük), majd a mézet, szódabikarbónás vizet is hozzáadjuk és jól elkeverjük.

Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre dolgozzuk a masszát, majd annyi vízzel hígítjuk, hogy a palacsintatésztánál kissé sűrűbb legyen a massza.

Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd 2-3 evőkanálnyi masszát teszünk bele és elkezdjük sütni. amikor már a szélén megjelennek a buborékok, akkor egy lapáttal alányúlunk és megfordítjuk, majd 1-2 perc alatt megsütjük a másik oldalát is.

Ízlés szerinti krémmel, lekvárral tálalhatjuk, vagy 2-2-őt meg is tölthetünk. A japánok eredetileg édes vörösbab krémmel fogyasztják.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/japan-palacsinta-dorayaki/