Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Joghurtban sült, spenótos-ricottás palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Palacsinta: 25 dkg liszt 1 tojás 1 tk só 50 ml étolaj kb 5 dl tej Töltelék: 25 dkg ricotta 25 dkg mélyhűtött spenót 2 gerezd fokhagyma só, bors Öntet: 3 dl görög joghurt 1 tojás só, bors 15 dkg reszelt sajt Elkészítése: A palacsinta hozzávalóit botmixerrel vagy habverővel simára dolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
meridiana
Beküldte: 2017.11.04.

Elkészítése

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 tk só
  • 50 ml étolaj
  • kb 5 dl tej

Töltelék:

  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg mélyhűtött spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Öntet:

  • 3 dl görög joghurt
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 15 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit botmixerrel vagy habverővel simára dolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A spenótot pár percre lobogó sós vízbe dobjuk, azután jéghideg vízbe átszedjük. Alaposan kinyomkodjuk a levétől, majd összekeverjük a ricottával. Ízesítjük és félretesszük.

Az öntet hozzávalóit összekeverjük.

A palacsintát vékonyan kiolajozott, nagyobb méretű palacsintasütőben kisütjük, majd betöltjük a ricottás krémmel, feltekerjük és csigaalakúra hajtjuk.

Az így kapott csigákat egy vajjal kikent sütőedénybe helyezzük, ráöntjük a joghurtos öntetet és megszórjuk sajttal.

200 °C-ra melegített sütőben aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
meridiana
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is