Hozzávalók:
Palacsintatészta:
- 3 db tojás
- 12 csapott ek finomliszt
- 1 teáskanál só
- 5 dl tej
- 0.5 dl napraforgó olaj
- 2 ek cukor
Töltelékhez:
- 3 közepes banán
- 1 ek citromlé
- 10 dkg dió (darált)
- 3 ek porcukor
Vanília mártáshoz:
- 5 dl tej
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítése:
Palacsintatészta:
A tésztához az alapanyagokat jól kikeverjük, és egyesével kisütjük.
Töltelékhez:
A banánt összeturmixoljuk, hozzáadjuk a citromlevet, a darált diót, a porcukrot, és jól kikeverjük. Ezzel a töltelékkel minden palacsintát megtöltünk, és felcsavarjuk őket.
Vanília mártáshoz:
A tojásokat kettévesszük, és a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgákat, fél dl tejet, ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral jól kikeverjük. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a forró tejhez, és habverővel keverjük, amíg besűrűsödik.
A tűzről levéve belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét.
A megtöltött palacsintákhoz tálaljuk.