Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kecskeméti rakott palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db palacsinta
  • 30 dkg  baracklekvár
  • 1 dl kecskeméti barackpálinka
  • 15 dkg darált dió
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítése

A barackdzsemet elkeverjük a pálinkával. Kivajazott tűzálló tálba rátegezzük a palacsintákat, Úgy-hogy minden palacsinta tetejét megkenjük lekvárral, és megszórjuk dióval.A tetejére üres palacsinta kerüljön. Sütőbe téve átmelegítjük, majd kivéve kenjük be cukorral ízesített tojáshabbal. Visszatéve a sütőbe addig süssük, míg a tojáshab megszilárdul, és kissé karamelizálódik.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/kecskemeti-rakott-palacsinta/