Hozzávalók:
A tésztához
- 3 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1/2 dl olaj
- 7 dl tej
- 1 lime citrom reszelt héja
Krémhez
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 7 dkg porcukor
- 15 dkg krémtúró
- 1 tk vanília aroma
- pirított mandulaforgács
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál porcukor a habba
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit habverővel összedolgozzuk, és nem túl sűrű palacsinta tésztát keverjük. 1 órát a hűtőbe tesszük pihenni, majd kivéve újra átkeverjük, és szép vékony palacsintákat sütünk belőle.
A következőképpen töltjük meg. A krémtúrót a cukorral és az aromával jól kikeverjük, majd lazán hozzáadjuk a mascarpone krémsajtot. A tejszínből és a cukorral habot verünk, és ezt is hozzávegyítjük a krémünkhöz.
Megtöltjük vele a palacsintákat úgy, hogy kis hasábokra hajtjuk, és a tetejére is krémet teszünk, majd pirított mandulaforgáccsal megszórva kínáljuk.