Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Kukoricás palacsinta sajttal, sonkával töltve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kukoricás palacsinta igazán különleges változata a hagyományos palacsintának. A tésztába kevert kukorica édeskés íze remekül harmonizál a sós töltelékkel. Sajttal, sonkával és egy kevés tejföllel kínálva egyszerű, mégis laktató fogás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.01.

Tésztához

Tölteléknek

A sütéshez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a tojásokkal, a tejjel, az ásványvízzel, az olajjal és egy csipet sóval simára keverjük. Végül hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.

Egy palacsintasütőt kevés olajjal kikenünk, majd a masszából vékony palacsintákat sütünk. Minden újabb adag előtt ismét vékonyan kiolajozzuk a serpenyőt.

Tálalás

A kész palacsintákat megtöltjük reszelt sajttal és sonkával, majd tejföllel kínáljuk.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk: tehetünk bele pirított gombát, friss zöldfűszereket vagy akár grillezett zöldségeket is. Ha ropogósabb ízre vágyunk, a megtöltött palacsintákat reszelt sajttal megszórva sütőben kicsit átsüthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is