Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet a tojásokkal, a tejjel, az ásványvízzel, az olajjal és egy csipet sóval simára keverjük. Végül hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Egy palacsintasütőt kevés olajjal kikenünk, majd a masszából vékony palacsintákat sütünk. Minden újabb adag előtt ismét vékonyan kiolajozzuk a serpenyőt.
Tálalás
A kész palacsintákat megtöltjük reszelt sajttal és sonkával, majd tejföllel kínáljuk.
Tipp
A tölteléket variálhatjuk: tehetünk bele pirított gombát, friss zöldfűszereket vagy akár grillezett zöldségeket is. Ha ropogósabb ízre vágyunk, a megtöltött palacsintákat reszelt sajttal megszórva sütőben kicsit átsüthetjük.
