Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kukoricás palacsinta sajttal, sonkával töltve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • fél doboz kukorica konzerv
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl ásványvíz
  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál olaj

Tölteléknek

  • reszelt sajt
  • sonka
  • tejföl

A sütéshez

  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a tojásokkal, a tejjel, az ásványvízzel, az olajjal és egy csipet sóval simára keverjük. Végül hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.

Egy palacsintasütőt kevés olajjal kikenünk, majd a masszából vékony palacsintákat sütünk. Minden újabb adag előtt ismét vékonyan kiolajozzuk a serpenyőt.

Tálalás

A kész palacsintákat megtöltjük reszelt sajttal és sonkával, majd tejföllel kínáljuk.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk: tehetünk bele pirított gombát, friss zöldfűszereket vagy akár grillezett zöldségeket is. Ha ropogósabb ízre vágyunk, a megtöltött palacsintákat reszelt sajttal megszórva sütőben kicsit átsüthetjük.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/kukoricas-palacsinta-sajttal-sonkaval-toltve/