Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Levél alakú palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hozzávalókat annyi tejjel keverjük össze, hogy sűrű, palacsintatészta állagú keveréket kapjunk. Közben egy kisebb edényben 4 ujjnyi magasan olajat forrósítunk. A fém sütőformát az olajba állítjuk, hogy jól átforrósodjon. Amikor a forma már forró, belemártjuk a tésztába úgy, hogy csak vékonyan vonja be a formát. Ezután azonnal visszahelyezzük a forró olajba, ügyelve arra, hogy […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A hozzávalókat annyi tejjel keverjük össze, hogy sűrű, palacsintatészta állagú keveréket kapjunk. Közben egy kisebb edényben 4 ujjnyi magasan olajat forrósítunk. A fém sütőformát az olajba állítjuk, hogy jól átforrósodjon.

Amikor a forma már forró, belemártjuk a tésztába úgy, hogy csak vékonyan vonja be a formát. Ezután azonnal visszahelyezzük a forró olajba, ügyelve arra, hogy ne érje az edény alját. Néhány másodperc elteltével, amikor a tészta elkezd sülni, villával óvatosan meglazítjuk és leválasztjuk a formáról. Addig sütjük, amíg szép aranysárgára nem sül. A frissen sült tésztát kakaós vagy fahéjas cukorba forgatjuk.

Rengeteg lesz belőle, így érdemes nagyobb adaggal készíteni, mert hamar elfogy!

Sztori:

Ezeket a régi sütőformákat anyósomtól kaptam, aki lomtalanítás során találta meg őket, még eredeti, 1980-as orosz csomagolásban. Azóta is használom őket, és különleges nosztalgikus élmény vele sütni. Zsibvásárokban még találni hasonló formákat.

Jó sütést és jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is