A hozzávalókat annyi tejjel keverjük össze, hogy sűrű, palacsintatészta állagú keveréket kapjunk. Közben egy kisebb edényben 4 ujjnyi magasan olajat forrósítunk. A fém sütőformát az olajba állítjuk, hogy jól átforrósodjon.
Amikor a forma már forró, belemártjuk a tésztába úgy, hogy csak vékonyan vonja be a formát. Ezután azonnal visszahelyezzük a forró olajba, ügyelve arra, hogy ne érje az edény alját. Néhány másodperc elteltével, amikor a tészta elkezd sülni, villával óvatosan meglazítjuk és leválasztjuk a formáról. Addig sütjük, amíg szép aranysárgára nem sül. A frissen sült tésztát kakaós vagy fahéjas cukorba forgatjuk.
Rengeteg lesz belőle, így érdemes nagyobb adaggal készíteni, mert hamar elfogy!
Sztori:
Ezeket a régi sütőformákat anyósomtól kaptam, aki lomtalanítás során találta meg őket, még eredeti, 1980-as orosz csomagolásban. Azóta is használom őket, és különleges nosztalgikus élmény vele sütni. Zsibvásárokban még találni hasonló formákat.
Jó sütést és jó étvágyat!