Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 ek olaj
- 2 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 ek vanília aroma
- csipet só
- 7 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- kevés olaj
A töltelékhez
- 1 érett mangó húsa
- 1 ek barna nádcukor
- kevés csillagánizs őrölve
- 1/2 lime/citrom leve
Elkészítése:
Egy tálba beletesszük a lisztet, a tojásokat és habverővel elkeverjük, úgy, hogy közben apránként adagoljuk a tejet hozzá. Csipet sóval, aromával ízesítjük, olajat öntünk hozzá, a citrom héját is belereszeljük. Jól elkeverjük csomómentesre, és állni hagyjuk 30 percig a hűtőben.
Serpenyőt forrósítunk, ecsettel kevés olajat kenünk rá, és a nem túl sűrű masszából kisütjük a palacsintákat.
A mangót almareszelőn lereszeljük a magjáig és a barna cukrot hozzáadjuk, fűszerekkel ízesítjük. Feltesszük egy edényben forralni, citromlevet öntünk rá, és lehűtjük. Megkenjük vele a palacsintákat, feltekerjük, és tálaljuk.
Porcukorral meghintve tálaljuk.


