Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Meggyes-mákos nyuszi

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A meggyes-mákos nyuszi egy vidám, gyerekeknek is kedves desszert, amely palacsintából készül mákos tésztával és meggyes-pudingos töltelékkel. A nyuszi formára hajtott palacsinták csokoládéval és tejszínhabbal díszítve mutatós és finom édességet adnak.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
huszanke
Beküldte: 2013.09.09.

A palacsintához

Meggyes töltelékhez

Elkészítése

Palacsinta elkészítése

A lisztet, a tojásokat, a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy kevés sót simára keverünk. Beleforgatjuk a darálatlan mákot, majd híg tésztát készítünk belőle. Kevés olajon vékony palacsintákat sütünk.

Meggyes töltelék elkészítése

A meggy levét elkeverjük a pudingporral és a kristálycukorral, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a kimagozott meggyet, és hagyjuk kicsit hűlni.

Összeállítás

A palacsintákat megtöltjük a meggyes töltelékkel. Az egyik felüket bevágjuk, és a két sarkát kifelé hajtjuk, így „nyuszifüleket” formázunk. Olvasztott fehér csokoládéval szemet és orrot rajzolunk a nyuszinak.

Tipp

A díszítést tejszínhabbal vagy színes cukorgyönggyel is kiegészíthetjük. A tölteléket variálhatjuk: készíthetjük almás-fahéjas vagy barackos változatban is, így mindig más nyuszi kerülhet az asztalra.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
huszanke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is