Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes-mákos nyuszi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A palacsintához

  • 15 evőkanál finomliszt
  • 4 db tojás
  • 6 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés só
  • olaj (a sütéshez)
  • 15 dkg egész mák

Meggyes töltelékhez

  • 1,5 üveg magozott meggy
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor (vagy puncs )
  • 6 evőkanál cukor

Elkészítése

Palacsinta elkészítése

A lisztet, a tojásokat, a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy kevés sót simára keverünk. Beleforgatjuk a darálatlan mákot, majd híg tésztát készítünk belőle. Kevés olajon vékony palacsintákat sütünk.

Meggyes töltelék elkészítése

A meggy levét elkeverjük a pudingporral és a kristálycukorral, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a kimagozott meggyet, és hagyjuk kicsit hűlni.

Összeállítás

A palacsintákat megtöltjük a meggyes töltelékkel. Az egyik felüket bevágjuk, és a két sarkát kifelé hajtjuk, így „nyuszifüleket” formázunk. Olvasztott fehér csokoládéval szemet és orrot rajzolunk a nyuszinak.

Tipp

A díszítést tejszínhabbal vagy színes cukorgyönggyel is kiegészíthetjük. A tölteléket variálhatjuk: készíthetjük almás-fahéjas vagy barackos változatban is, így mindig más nyuszi kerülhet az asztalra.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/meggyes-makos-nyuszi/