Palacsinta elkészítése
A lisztet, a tojásokat, a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy kevés sót simára keverünk. Beleforgatjuk a darálatlan mákot, majd híg tésztát készítünk belőle. Kevés olajon vékony palacsintákat sütünk.
Meggyes töltelék elkészítése
A meggy levét elkeverjük a pudingporral és a kristálycukorral, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a kimagozott meggyet, és hagyjuk kicsit hűlni.
Összeállítás
A palacsintákat megtöltjük a meggyes töltelékkel. Az egyik felüket bevágjuk, és a két sarkát kifelé hajtjuk, így „nyuszifüleket” formázunk. Olvasztott fehér csokoládéval szemet és orrot rajzolunk a nyuszinak.
Tipp
A díszítést tejszínhabbal vagy színes cukorgyönggyel is kiegészíthetjük. A tölteléket variálhatjuk: készíthetjük almás-fahéjas vagy barackos változatban is, így mindig más nyuszi kerülhet az asztalra.