Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyorókrémes palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsintához

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 3 tojás
  • csipet só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 2 evőkanál olaj

Mogyorókrémes töltelékhez

  • 3 evőkanál mogyorókrém
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése

A tojásokat keverjük össze egy csipet sóval, a cukorral, a vaníliaaromával, majd adjuk hozzá a tejszínt, az ásványvizet és keverjük simára.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre a masszát (ha szükséges egy kevés ásványvizet még adhatunk hozzá).

Amikor már szép sima, keverjük hozzá az olajat, majd hagyjuk fél órát állni, mielőtt hozzálátnánk a sütéshez.

A teflon serpenyőt vékonyan olajozzuk ki mindegyik palacsinta sütése előtt, majd süssük szép pirosra a palacsinták mindkét oldalát.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a mogyorókrémet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá). A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mogyorókrémhez.

Az elkészült palacsintákat ízlés szerint töltsük meg a krémmel (hajtogathatjuk is, de fel is tekerhetjük).

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/mogyorokremes-palacsinta-2/