Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Mogyorós, fehércsoki krémes tejszínhabos palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mogyorós, fehércsokis krémmel töltött palacsinta igazi különlegesség, ami egyszerre krémes és könnyed. A mogyorókrém és a fehércsoki jól kiegészítik egymást, a tetején a tejszínhab pedig még ünnepibbé teszi. Jó választás desszertnek vagy egy hétvégi családi ebéd lezárásaként.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.11.01.

Palacsintához

Krémhez

Elkészítése

A palacsintatésztát bekeverjük a lisztből, tojásból, élesztőből, vaníliás cukorból, sóból, tejből és kevés vízből. Legalább fél órát pihentetjük, hogy az élesztő dolgozni tudjon. Ha a tészta túl sűrű, további tejjel vagy vízzel hígítjuk. A masszából olajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

Közben elkészítjük a krémet. A hidegen keverhető vaníliakrémet a tejjel simára keverjük. A fehércsokoládét a vajjal felolvasztjuk, majd a vaníliás krémhez adjuk, és egyneművé dolgozzuk.

A frissen sült, még meleg palacsintákat megkenjük mogyorókrémmel. Erre kerül a fehércsokis krém, majd feltekerjük a palacsintákat. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Tipp

A krémet előre is elkészíthetjük, így a palacsinták kisütése után gyorsan tölthetők. Ha szeretnénk, a tetejére reszelt fehércsokit is szórhatunk, ettől még látványosabb lesz a desszert.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is