Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyorós, fehércsoki krémes tejszínhabos palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsintához

  • 50 dkg finomliszt
  • só
  • 2 db tojás
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 0,5 liter tej
  • víz
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • olaj

Krémhez

  • mogyorókrém
  • 1 csomag hidegen keverhető vaníliakrém
  • 3 dl tej
  • 10 dkg fehércsoki
  • 4 dkg teavaj
  • tejszínhab

Elkészítése

A palacsintatésztát bekeverjük a lisztből, tojásból, élesztőből, vaníliás cukorból, sóból, tejből és kevés vízből. Legalább fél órát pihentetjük, hogy az élesztő dolgozni tudjon. Ha a tészta túl sűrű, további tejjel vagy vízzel hígítjuk. A masszából olajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

Közben elkészítjük a krémet. A hidegen keverhető vaníliakrémet a tejjel simára keverjük. A fehércsokoládét a vajjal felolvasztjuk, majd a vaníliás krémhez adjuk, és egyneművé dolgozzuk.

A frissen sült, még meleg palacsintákat megkenjük mogyorókrémmel. Erre kerül a fehércsokis krém, majd feltekerjük a palacsintákat. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Tipp

A krémet előre is elkészíthetjük, így a palacsinták kisütése után gyorsan tölthetők. Ha szeretnénk, a tetejére reszelt fehércsokit is szórhatunk, ettől még látványosabb lesz a desszert.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/mogyoros-fehercsoki-kremes-tejszinhabos-palacsinta/