A palacsintatésztát bekeverjük a lisztből, tojásból, élesztőből, vaníliás cukorból, sóból, tejből és kevés vízből. Legalább fél órát pihentetjük, hogy az élesztő dolgozni tudjon. Ha a tészta túl sűrű, további tejjel vagy vízzel hígítjuk. A masszából olajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
Közben elkészítjük a krémet. A hidegen keverhető vaníliakrémet a tejjel simára keverjük. A fehércsokoládét a vajjal felolvasztjuk, majd a vaníliás krémhez adjuk, és egyneművé dolgozzuk.
A frissen sült, még meleg palacsintákat megkenjük mogyorókrémmel. Erre kerül a fehércsokis krém, majd feltekerjük a palacsintákat. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.
Tipp
A krémet előre is elkészíthetjük, így a palacsinták kisütése után gyorsan tölthetők. Ha szeretnénk, a tetejére reszelt fehércsokit is szórhatunk, ettől még látványosabb lesz a desszert.