Elkészítése
Előkészítés:
A nutellát kanalanként tegyük szilikonos sütőpapírra, lapítsuk el, majd tegyük fagyasztóba. Csak közvetlenül a felhasználás előtt vegyük ki, hogy könnyen kezelhető legyen.
Tészta:
A tojást keverjük el a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet keverjük el a sóval és a sütőporral. A tojásos keverékhez adjuk hozzá a tejet, majd fokozatosan a száraz hozzávalókat és dolgozzuk simára. A tésztát pihentessük fél órán át.
Sütés:
Egy teflon serpenyőben olvasszunk vajat. Merjünk rá egy adag tésztát, helyezzünk a közepére egy fagyasztott nutella korongot, majd fedjük be kevés tésztával. Amikor az alja megsült és aranybarna, fordítsuk át és süssük készre a másik oldalát is.
Tálalás:
A receptből kb 7 nagyobb palacsinta készül. Porcukorral meghintve, friss gyümölccsel vagy önmagában is kínálhatjuk.
Tipp:
Ha kisebb palacsintákat sütünk, a nutellát is kisebb adagokban fagyasszuk le, így könnyebb lesz a töltés. Tálaláskor meglocsolhatjuk juharsziruppal vagy megszórhatjuk apróra vágott mogyoróval is.


