Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nutellával töltött amerikai palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 7 evőkanál nutella (1 bögre=2,5 dl)
  • 1,5 bögre finomliszt (1 bögre=2,5 dl)
  • 1 bögre tej (1 bögre=2,5 dl)
  • 3 evőkanál cukor (1 bögre=2,5 dl)
  • 8 g sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 tojás
  • 12 g vaníliás cukor

Elkészítése

Előkészítés:

A nutellát kanalanként tegyük szilikonos sütőpapírra, lapítsuk el, majd tegyük fagyasztóba. Csak közvetlenül a felhasználás előtt vegyük ki, hogy könnyen kezelhető legyen.

Tészta:

A tojást keverjük el a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet keverjük el a sóval és a sütőporral. A tojásos keverékhez adjuk hozzá a tejet, majd fokozatosan a száraz hozzávalókat és dolgozzuk simára. A tésztát pihentessük fél órán át.

Sütés:

Egy teflon serpenyőben olvasszunk vajat. Merjünk rá egy adag tésztát, helyezzünk a közepére egy fagyasztott nutella korongot, majd fedjük be kevés tésztával. Amikor az alja megsült és aranybarna, fordítsuk át és süssük készre a másik oldalát is.

Tálalás:

A receptből kb 7 nagyobb palacsinta készül. Porcukorral meghintve, friss gyümölccsel vagy önmagában is kínálhatjuk.

Tipp:

Ha kisebb palacsintákat sütünk, a nutellát is kisebb adagokban fagyasszuk le, így könnyebb lesz a töltés. Tálaláskor meglocsolhatjuk juharsziruppal vagy megszórhatjuk apróra vágott mogyoróval is.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/nutellaval-toltott-amerikai-palacsinta/