Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- kb 2 dl szódavíz
- 2 egész tojás
- csipetnyi só
- 1/2 dl étolaj
Meggyes krém:
- 1 ü meggybefőtt
- cukor ízlés szerint
- 1-2 ek étkezési keményítő
- tejszínhab
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból (az olaj kivételével) a szokásos módon palacsintatésztát keverünk, majd olajozott sütőben vékony palacsintákat sütünk.
A befőttet levestől egy lábasba öntjük és cukrot adunk hozzá ízlés szerint, majd felforraljuk és kb fél dl vízben feloldott 1-2 ek-nyi keményítővel besürítjük.
A palacsintákat négybe hajtjuk és a meggyes krémmel, tejszínhabbal tálaljuk.

