Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Palacsinta sushi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A palacsintához:

  • 400 g finomliszt
  • csipet só
  • 50 ml olaj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 400 ml tej
  • 400 ml szóda

A tejberizshez:

  • 800 ml tej
  • 120 g rizs
  • 80 g kristálycukor

A töltelékhez:

  • gyümölcs (nálam áfonya és meggy)

Elkészítése

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük. A liszthez szitáljuk hozzá a kakaóport és keverjük össze, majd a tejet és szódát fokozatosan adjuk hozzá, közben keverve, mert liszt és liszt más és nem egyforma vastagon szeretjük a palacsintát sem. Fele-fele arányban hígítsuk, se túl sűrű se túl folyós ne legyen.

Egy palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat.

Közben elkészítjük a tejberizst is, vagy akár előtte, mert ennek hűlni kell. A tejet felforraljuk. Ha forr, hozzáadjuk a megmosott és lecsepegtetett rizst, majd néha megkeverve felforraljuk újra.

Ha forr, fedő alatt kislángon főzzük tovább, pici rést hagyjunk a fedő és az edény közt, különben kifut. Kb 30 percig főzzük és a 25 perc tájékán hozzákeverjük a cukrot is. Ha letelt a 30 perc levesszük a tűzről, de a fedőt rajta hagyjuk még 20 percig kb, majd kihűtjük.

A kihűlt tejberizst rátesszük a palacsinta egyik felére, a felső végét levágjuk. Vizes kézzel a legegyszerűbb rásimítani, majd egy vonalban beletesszük a gyümölcsöt és szorosan feltekerjük egy sushi-tekerő bambusz (vagy egy konyharuha segítségével).

Hűtőbe tesszük 1 órára, mielőtt felvágnánk. Mikor felvágjuk érdemes a kést minden szelet után egy papírtörlőben letörölni.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/palacsinta-sushi/