Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Palacsintatészta (alap recept) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • szódavíz
  • olaj

Az édes palacsintához

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítése

Először a tojást keverjük jól el, majd öntsük rá a lisztet, és a sót. Én ekkor a fakanállal el szoktam dörzsölni a hozzávalókat, majd hozzájuk adom a tejet.

Akkor lehet csomómentes palacsintatésztát készíteni, ha előbb sűrűn dolgozzuk el, ezért a szódát csak később adom hozzá. Tehát a fakanállal homogén masszát készítünk – higgyék el megéri fáradozni – majd ezt felöntjük a szódavízzel, váltsunk habverőre, és jól keverjük el a palacsintatésztát.

Egy közepesen sűrű tésztát kell kapnunk, amelyet érdemes pihentetni egy fél órát.

Ezt követően öntsünk hozzá fél deci olajat, illetve ha nagyon besűrűsödött, akkor egy kis szódát, majd palacsintasütőben süssünk vékony palacsintákat belőle.

Ha kell, akkor minden palacsinta sütésekor öntsünk egy kis olajat a serpenyőbe, de ezt érezni fogják.

Az elkészült palacsintákat ízlés szerint tölthetjük.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/palacsintateszta/