Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Palacsintatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 db palacsinta – édes hozzávalókkal is
  • 0,5 liter tej
  • 1 csokis pudingpor
  • földieper
  • megtisztítva
  • apró kockára vágva
  • 2 kristálycukor
  • 0,25 db citrom leve

A tetejére

  • 1 tábla étcsoki
  • 5 dkg vaj

Elkészítése

 Készítsünk pudingot a pudingpor elkészítési javaslata alapján. Én a főzőpudingot mikróban szoktam elkészíteni.

A kristálycukrot és az epret kezdjük el hevíteni egy serpenyőben, és csepegtessünk rá a citromléből is. Addig hevítsük az epret, amíg össze nem esik, és szószos-lekváros állaga nem lesz.

Felváltva rétegezzük a csokis pudingot és az epret a palacsinták közé. Az utolsó palacsinta tetejére pedig készítsünk csokimázat. A palacsintatortát ezt követően hűtsük be, majd ha megdermedt, akkor szeleteljük fel úgy, mint egy tortát.

A palacsintatorta töltelékét kreatívan variálhatjuk. Jól hangzik a barackos-túrókrémes, vagy a diós-vaníliapudingos, de legyenek bátrak, és válasszanak olyan íz kombinációt, amilyet csak akarnak.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/palacsintatorta-2/