Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Palacsintatorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A palacsintához 20 dkg liszt 2 db tojás 3 dl szódavíz 3 dl tej 1 csipet só 1 dl napraforgó olaj A töltelékhez 25 dkg túró 1 db tojás 3 ek porcukor 20 dkg lekvár/ dzsem 10 dkg dió (ízlés szerint porcukorral) A tetejére 1 l tej 2 tasak vaníliás pudingpor 5 ek cukor […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.01.20.

Elkészítése

Hozzávalók:
A palacsintához

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl szódavíz
  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 dl napraforgó olaj

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 3 ek porcukor
  • 20 dkg lekvár/ dzsem
  • 10 dkg dió (ízlés szerint porcukorral)

A tetejére

  • 1 l tej
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 ek cukor

A díszítéshez

  • 15 dkg eper


Elkészítése:

A palacsintatésztához a hozzávalókat jól kikeverjük. A palacsintasütőt nagyon gyengén kiolajozzuk, és külön-külön egy-egy merőkanálnyival kisütjük.

A darált diót ízlés szerint porcukorral kikeverjük. A túrót a porcukorral és a tojással kikeverjük. Egy kapcsos tortaformát vékonyan vajjal kikenünk.

A palacsintákat megtöltjük dióval, lekvárral és túrós masszával. Feltekerjük, és körbe-körbe kirakjuk a tortaformát vele.

A 8 dl tejet felforraljuk a cukorral. A 2 dl hideg tejben kikeverjük a pudingporokat. Amikor forr a tej levesszük a tűzről, és beleöntjük a hideg pudingos tejet. Ráöntjük a pudingot a palacsintára.

Amikor teljesen kihűlt kivesszük a formából, és a tetejét eperszemekkel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is