Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Palacsintatorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Palacsintához: 4 dl liszt 4 dl tej 4 tojás (közepes) 1-2 ek porcukor 1 cs vaníliás cukor 2 tk sütőpor csipet só olaj a sütéshez Töltelékhez: 25 dkg mascarpone 3-4 ek mogyorókrém 2 ek porcukor 1 cs vaníliás cukor 2 dl habtejszín 10 dkg étcsokoládé Elkészítése: Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:
Palacsintához:

  • 4 dl liszt
  • 4 dl tej
  • 4 tojás (közepes)
  • 1-2 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só
  • olaj a sütéshez

Töltelékhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3-4 ek mogyorókrém
  • 2 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsokoládé


Elkészítése:

Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, sóval és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára (egy sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni).

A palacsintasütőt kenjük ki egy kevés olajjal, majd tegyünk bele egy nagyobb merőkanállal a tésztából. Ezután a palacsinták mindkét oldalát, kisebb lángon süssük szép pirosra.

A mascarponét keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mogyorókrémmel. A habtejszínt verjük fel kemény habbá. Helyezzük a tányérra egy palacsintát, majd ízlés szerint kenjük meg a mascarponés-mogyorókrémmel. Ezután helyezzünk rá a következő palacsintát, majd kenjük meg a felvert tejszínhabbal. Addig ismételjük, még az utolsó palacsinta a tetejére nem kerül.

A maradék mogyorókrémet keverjük össze egy kevés tejszínhabbal, majd azzal kenjük meg a palacsintatorta tetejét. A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd kevergetve hűtsük ki. Ezután ízlés szerint csorgassuk a torta tetejére. Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
[box style=”info”]Az elkészült palacsintatortát betettem a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen a töltelék, így könnyebben tudtam szeletelni.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is