Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 3 tojás
- 5 dl tej
- csipet só
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 ek olaj
Töltelékhez:
- 1 csomag tiramisu ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 3 ek cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 2-3 dl tejszín
- őrölt pirított mogyoró vagy mandula a díszítéshez
Elkészítése:
Egy keverőtálban a tészta hozzávalóit összedolgozzuk egy habverővel és 1/2 órára a hűtőben pihentetjük. Ezután forró serpenyőben 12-14 palacsintát sütünk belőle.
A pudingport az előírás szerint a cukorral sűrűre főzzük. Az öntethez a csokoládét a tejszínnel együtt hőálló tálba tesszük, és vízgőz felé téve felolvasztjuk.
Ha kihűlt a puding, elkeverjük és megkenjük vele a palacsintákat. Összehajtjuk, és a csokoládéöntettel leöntjük. Pirított őrölt mogyoróval megszórjuk.


