Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos palacsintatorta (tk lisztből) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsinta

  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2,5 dl szénsavas víz
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál étolaj
  • csipet só

Töltelék

  • 2 csomag pudingpor (ízlés szerint)
  • 1 liter tej
  • 5 evőkanál cukor

Díszítéshez

  • 1 evőkanál mogyorókrém
  • 10 dkg étcsokoládé
  • narancsgerezdek, áfonya, josta, ribizli vagy más apró gyümölcs

Elkészítése

A lisztet, a vizet, a cukrot, a tojást és a sót kézi robotgéppel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az étolajat, majd alaposan összedolgozzuk.

A palacsintasütőbe pár csepp zsiradékot teszünk és felforrósítjuk, majd alacsony lángon elkezdjük kisütni a palacsintákat.

Oldalanként 25-30 másodpercig sütjük.

A pudingot a tejjel és a cukorral a tasakon leírtak szerint elkészítjük.

Egy mély, palacsinta méretű tálat kibélelünk folpackkal és belerétegezzük a palacsintát a pudinggal, majd legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy a puding lehűljön és megszilárduljon.

Ezután ráhelyezünk egy tányért/tálcát, egy határozott mozdulattal átfordítjuk és leszedjük róla a folpackot.

A tetejére rákenjük a mogyorókrémet. Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, majd még melegen körbe locsoljuk vele a torta peremét és amíg meg nem szilárdul a csoki, gyümölcsökkel bedíszítjük.

Hűtőszekrénybe téve tároljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/pudingos-palacsintatorta-tk-lisztbol/