Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyerekbarát konyha

Palacsinta receptek

Pufók almás palacsinták

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg liszt 1 nagy csipet só 1 tasak sütőpor 2 közepes tojás 2 ek cukor 1 tasak vaníliás cukor 4 dl tej 2 nagyobb alma 0,5 dl olaj a sütéshez Elkészítése: A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. Egy másik tálban a tojásokat simára keverjük a cukorral […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.07.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 közepes tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 2 nagyobb alma
  • 0,5 dl olaj a sütéshez


Elkészítése:

A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentes masszává keverjük.

Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, és sajtreszelőn lereszeljük. A kész masszába forgatjuk.
Egy serpenyőben két teáskanálnyi olajat forrósítunk.

A tésztából merünk kb. 2 evőkanálnyit a serpenyőbe, a kanál domború oldalával kicsit tallér alakúra igazítjuk, majd közepestől kisebb lángon addig sütjük, míg egy picit nagyobb buborékok jelennek meg a palacsinta felszínén. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is világos barnára sütjük.

Minden egyes palacsinta előtt egy szilikon ecset segítségével átkenjük olajjal a serpenyőt.

A palacsintákat porcukorral megszórva kínáljuk.

30 db apró palacsinta lett ebből az adag tésztából.

[box style=”info”]Beérett jó pár nyári alma, és kettőt belecsempésztem egy kis palacsintába, amit a gyerekek is nagyon kedvelnek. Puha, légies finomság lett. Érdemes közepesnél kisebb lángon sütni, hogy biztosan átsüljenek a palacsinták. A hagyományos amerikai társához képest nem terül el olyan szép kerek formára, de egy kanállal kicsit igazíthatunk rajta, amikor a serpenyőbe merjük. Fahéjjal is ízesíthetjük.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is